
Každým rokem u nás najdete široký výběr kvalitní cibule sazečky.
Momentálně nabízíme tyto odrůdy:
Všetana - poloraná odrůda žluté barvy, vřetenovitého tvaru, odolná k mechanickému poškození, vyžaduje rychlou sklizeň a úpravu.
Sturon - středně raná odrůda žluté barvy, tvoří velké oválné cibule, vhodná k dlouhodobému skladování.
Štutgart - raná odrůda žluté barvy, ploše kulovitého tvaru, vhodná k dlouhodému skladování.
Birnformige - pozdní odrůda žluté barvy s podlouhlým tvarem, hodí se jako salátová cibule, vhodná pro krátkodobé skladování.
Snowball - raná odrůda bílé barvy, kulovitého tvaru, vhodná pro přímý konzum, na vaření i pečení, není vhodná na skladování.
Karmen - poloraná odrůda červené barvy, ploše kulovitého tvaru, využití pro přímý konzum i na zpracování, dlouhodob skladování.
Romy - poloraná odrůda červení barvy, kulovitého tvaru, vhodná pro krátkodobé skladování.
Golden Gourmet - odrůda žluté cibule šalotky, vytváří velké a kvalitní cibule, vhodná pro konzumaci v syrovém stavu i ke zpracování.
Red Sun - odrůda červené cibule šalotky, hodí se pro konzumaci v syrovém stavu i ke zpracování, vhodná ke skladování.
Sazečky jsou malé cibulky vypěstované ze semen během léta, které se na podzim sklízejí. Přes zimu se uchovávají při teplotě kolem 23°C a na jaře se opět sázejí. Teplým skladováním rostlinu oklameme, takže nevykvete a cibule vyroste do velkých rozměrů.
V nabídce máme i cibuli šalotku. Rozdíl mezi cibulí kuchyňskou a šalotkou spočívá v tom, že šalotka vytvoří z jedné cibulky více dalších menších cibulek, které mají jemnější chuť. Ze sazečky cibule kuchyňské vyroste opět jedna velká cibule, která má chuť výraznější. Na první pohled můžete šalotku poznat tak, že jsou její cibule větší než u kuchyňské.
Cibuli sázíme do země, která by měla být lehká, písčitější, propustná, ale ne příliš vyschlá. V kyselích půdách se cibuli nedaří dobře, v jílovitých a těžkých trpí houbovými chorobami a po sklizni má jen krátkou trvanlivost. Do připraveného záhonu udělejte podélnou rýhu, hloubka jamky by měla přibližně být jako délka samotné sazečky. Cibulky se umisťují podpučím dolů a špičkou nahoru. Vysazené lehce zahrneme zeminou. Konce sazečky by měly být těsně pod povrchem půdy nebo lehce nad ním. Jednotlivé cibulky se sázejí přibližně 10-15 cm od sebe, do řádků vzdálených 20cm. Záleží na vybrané odrůdě.
Vypěstujte si tu nejlepší cibuli na své zahradě.
Služby
