
Jako každým rokem u nás nyní naleznete široký výběr kvalitní cibule sazečky. V případě, že hledáte konkrétní odrůdu, neváhejte nám zavolat a my Vám potvrdíme, zdali je na prodejně k dostání.
Sazečky jsou malé cibulky vypěstované ze semen během léta, které se na podzim sklízejí. Přes zimu se uchovávají při teplotě kolem 23 °C a na jaře se opět sázejí. Teplým skladováním rostlinu oklameme, takže nevykvete a cibule vyroste do velkých rozměrů.
V nabídce máme i cibuli šalotku. Rozdíl mezi cibulí kuchyňskou a šalotkou spočívá v tom, že šalotka vytvoří z jedné cibulky více dalších menších cibulek, které mají jemnější chuť; ze sazečky cibule kuchyňské vyroste opět jedna velká cibule, která má chuť výraznější. Na první pohled můžete šalotku poznat tak, že jsou její cibule větší než u cibule kuchyňské.
Cibuli sázíme do země, která by měla být lehká, písčitější. V kyselých půdách se cibuli nedaří dobře, v jílovitých a těžkých trpí houbovými chorobami a po sklizni má jen krátkou trvanlivost.
Služby
